Känner du mig verkligen? inte, nänä. Okej!

1. Hur bor jag?
2. När fyller jag år?
3. Ord jag missbrukar?
4. Du och jag är?
5. Hur väl anser du att du känner mig?
6. Tre ord om min blogg, tack!
7. Vad hatar jag mest?
8. Två av mina favorit artiser är?
9. Dansar jag, isåfall hur, var och när?
10. Hur träffades du och jag?
11. När är jag som snyggast?
12. Dricker helst och bara? (Här pratar vi alkoholiserade varianter)
13. Vad uppskattar jag mest hos dig?
14. Vad vill du ärva av mig om och när jag dör?
15. Hur länge har vi känt varandra?
16. Beskriv mitt psyke.
17. Vad ska vi leka du och jag?
18. Vad kör jag för bil och vilken färg har den?
19. Fyra stycken egenskaper jag besitter. (två positiva och två negativa)
20. Varför svarar du på den här listan egentligen?

why not, liksom?

Tänkte en tanke när jag gjorde städ listorna på jobbet idag. Först och främst handlade min tanke om vad jag skulle skriva härnäst här på bloggen (Listjäveln, vad är tid?). Spånade på olika ideér och skrev faktiskt ner dom så jag inte skulle sitta här och upptäcka att jag har lämnat lyset på men inte stannat hemma.
Det betyder inte att jag kommer publicera någonting snaras möjligt utan det tar tid för en konstnär att hitta inspiration, motivation och kamparlust för att börja och slutföra ett projekt. Krävs ett par penseldrag nu och då, faktiskt.

Du hajar inte? Pörskans lusekofta, så här går det till:
Jag skriver inte ett inlägg under ett och samma tillfälle. Visst det händer men det hör inte till vanligheterna. Jag skriver inte någonting varje dag men det sker när jag först och främst har tillgång till internet. Men också när jag  har kommit underfund med vad jag faktiskt tycker och vill skriva. Det kommer till mig när jag minst anar det och när jag såklart är som minst ansluten till internet. Därav alla små lappar som ligger överallt i mina jackor och arbetskläder (tvättat sönder de flesta, tusen stycken!).
Skriver mina 3,4,5,6 eller 7 rader, sparar det i utkastet och sedan driver jag vidare. till slut publiceras det och då blir du glad.

Efter denna tanke så kom jag och tänka på en annan sak. Jag bloggar bara om listjäveln, är det meningen de? NEJ det är de inte... eller...
Har undermedvetet låst fast mig vid tanken att ska jag blogga så ska jag blogga efter den listan och inget annat men det är FEEEEEEEEEEEEEEL! Dags att göra rätt och det klubbar vi på!

Hörs hejhejhej.  


Smart sagt

"Ung och stolt, jag är en krigare.
Med tron på mig, går livet vidare."

Listjäveln: #4 Vad är meningen med livet?

MENINGEN MED LIVET ÄR ATT... Ja vad är meningen med livet egentligen?

Är det att föra vidare sina DNA-segment?
Att hitta kärleken och leva lycklig i alla sina dagar?
Att hitta sitt rätta jag?
Att rätta till sådant man gjorde fel i sitt tidigare liv?
Att samlas till sina fäder (dö)?
Att hjälpa andra i nöd?
Att ta dagen som den kommer?
Att dricka sprit och hålla käften?
Att bedra döden gång på gång?
Att skaffa sig ekonomisk status?
Att skapa enighet i världen?
Att leka med livet och låta livet leka tillbaka? (Om ja måste rösta så röstar jag här)
Att softa och tjäna pengar?
Att leva i Nuet?
Att göra avtryck i verkligheten?
Att tävla sig genom livet?
Att konstruera?
Att bruka moder jord?
Att konsumera, mera, mera?
Att Passa massa jävla tider?
Att tro på skaparen, den allsmäktige?
Att helt enkelt leva livet?
Att blogga?
Att göra det bästa av situationen?
Att nöja sig med det man har?
Att ligga, ligga, ligga, ligga?
Att inta föda?
Att kasta sig in i jakten på djup glädje?
Att förstå meningen med livet?

Selektera och vraka för jag har inte den blekaste aning.
Alla har vi olika syn på saker och ting.


"Om man gör som man vill och gör det med stil så går det bra,
det tror jag! " - Frans Haraldsen

Listjäveln: #3 Kärlek

Det här är anledningen till min sjukskrivning, punkt #4-kärlek. Jag har gruvat och gruvat OCH gruvat mig för just den. Kanske tragiskt  men när jag läser ordet kärlek så händer ingenting. Hjärnkontoret slutar gå, det gnislar och raspar i kugghjulen, det blir helt tyst, tomt, öde och alldeles, alldeles undernärt. Inga tankar, inga tankar alls.
Men så småning om börjar det snurra igen och det ploppar upp illröda kråsade hjärtan, bubblor och Amors pilar flyger okontrolerat åt alla håll. Kärlekens alla vackra, lena och öma ord rullar som en eftertext i förgrunden.
(Plats fö bild)
Eller som på förr, det vet väl du och det vet väl jag a, då satt man antingen ihop man-man, kvinna-kvinna eller man-kvinna.Man skulle kunna säga så här: du hade fyra händer, fyra ben, hela 20 tår och resten kan du räkna ut själv genomatt multiplicera dina olika kroppsdelar med två.Det är därför vi nu på nutiden letar efter vår andra hälft- detta mina vänner, är en logisk förklaring till vadvi idag kallar kärlek.Nasse och Nalle Puh sitter under ett stort träd och tänker över livet. Plötsligt frågar Nasse:"-Puh vi har fått två händer för att hålla, två ben för att gå, två ögon för att se, två öron för att höra.Men varför har vi bara ett hjärta?"Puh tänker en liten stund och svarar:"-Nasse, det är säkert för att det andra hjärtat är bortskänkt till en annan, som vi själva måste hittaför att det ska bli två." ??
På förr, det vet väl du och det vet väl jag a, då satt man antingen ihop man-man, kvinna-kvinna eller man-kvinna.
Man skulle kunna säga så här: du hade fyra händer, fyra ben, hela 20 tår och resten kan du räkna ut själv genom
att multiplicera dina olika kroppsdelar med två. Vår käre Zeus insåg tyvärr med tiden hur mäktiga vi kunde vara så han valde att febrilt kasta sina blixtar för att dela oss i två individer. Han lyckades.
Det är därför vi nu på nutiden letar efter vår andra hälft- detta mina vänner, är en logisk förklaring till vad
vi idag kallar kärlek.
Nasse och Nalle Puh tänkte nog detsamma när dom satt där under det stora trädet och tänkte över livet:
Plötsligt frågar Nasse:
"-Puh vi har fått två händer för att hålla, två ben för att gå, två ögon för att se, två öron för att höra.
Men varför har vi bara ett hjärta?"
Puh tänker en liten stund och svarar:
"-Nasse, det är säkert för att det andra hjärtat är bortskänkt till en annan, som vi själva måste hitta
för att det ska bli två." ??
Jag är blott 23år men lite kärlek har man allt naffsat i nacken, eller har jag det?...
Jag har aldrig sagt "Jag älskar dig" till någon av manligt kön som jag känt passion, passande och en liten dragning till. Eller som inte svingat med lianer i mitt släktträd. Inte ens till någon "får-jag-chans-på-dig-kärlek" från lågstadiet. Inte ens en sådan har jag haft.
Hela grejen gör mig psykist störd. När man sagt det så finns det inge mer, då är det slut, det är toppen av näringskedjan, då är det stop med stort STOP, då är det slut på konsonanter, kan inte bygga fler ord,  det är de mäktigaste av de mäktigaste man kan säga till någon som man valt att leva med.
Jag har inte spelat alla kort rätt i mitt liv men jag har iaf inte utsatt någon annan eller mig själv för någonting som jag kommit på inte varit äkta.
På nedanstående tvekar jag dock aldrig, inte en sekund:
Jag älskar dig Mamma, Jag älskar dig Pappa, Jag älskar dig Mormor, Jag älskar dig Bror, Jag älskar dig Yohanna, Jag älskar dig lille Jesper, Jag älsar er vännerna, Jag älskar dig Piiiilen och Jag älskar Mig själv tillräckligt mycket för att leva mitt liv utan tankar på att lägga mig på rälsen, knapra piller eller sätta en kula i pannan.
Det här är anledningen till min sjukskrivning, punkt #3-kärlek. Jag har gruvat och gruvat OCH gruvat mig för just denna. Hade varit bättre om den låg på 20:e plats på listan så jag slapp ta itu med den så här tidigt. Att hoppa över en punkt och streta på med nästa är inget alternativ. Langen går 1,2,3,4,5,6 osv inte 1,2,4,5,6.....3.
Kanske tragiskt  men när jag läser ordet kärlek så händer ingenting. Hjärnkontoret slutar gå, det gnisslar och raspar i kugghjulen, det blir helt tyst, tomt, öde och alldeles, alldeles undernärt. Inga tankar, inga tankar alls.
Men så småningom börjar det snurra igen och det ploppar upp illröda kråsade hjärtan, bubblor och Amors pilar flyger okontrollerat åt alla håll. Kärlekens alla vackra, lena och ömma ord rullar som en eftertext i förgrunden.



På förr, det vet väl du och det vet väl jag a, då satt man antingen ihop man-man, kvinna-kvinna eller man-kvinna.
Man skulle kunna säga så här: du hade fyra händer, fyra ben, hela 20 tår och resten kan du räkna ut själv genom att multiplicera dina olika kroppsdelar med två. Vår käre Zeus insåg tyvärr med tiden hur mäktiga vi kunde vara så han valde att febrilt kasta sina blixtar för att dela oss i två individer. Han lyckades.
Det är därför vi nu på nutiden letar efter vår andra hälft- detta mina vänner, är en logisk förklaring till vad vi idag kallar kärlek.

Nasse och Nalle Puh tänkte nog detsamma när dom satt där under det stora trädet och funderade över livet.
Nasse frågade plötsligt:
"-Puh vi har fått två händer för att hålla, två ben för att gå, två ögon för att se, två öron för att höra.
Men varför har vi bara ett hjärta?"
Puh tänker en liten stund och svarar:
"-Nasse, det är säkert för att det andra hjärtat är bortskänkt till en annan, som vi själva måste hitta för att det ska bli två"

Jag är blott 23år men lite kärlek har man allt naffsat i nacken, eller har jag det? Jag tror inte jag vet vad det är eller hur det känns. Inte på riktigt, inte en attraherande kärlek.
Jag har aldrig sagt "Jag älskar dig" till någon som jag känt passion, passande och en liten dragning till. Eller som inte svingat med lianer i mitt släktträd. Inte ens till någon "får-jag-chans-på-dig-kärlek" från lågstadiet. Inte ens en sådan har jag haft.
Hela grejen gör mig psykist störd. Det känns som att när man sagt det så finns det inge mer, då är det slut, det är toppen av näringskedjan, då är det stop med stort STOP, då är det slut på konsonanter och man kan inte bygga fler x3-för-hela-ordet ord. Det är de mäktigaste av de mäktigaste man kan säga till någon som man valt att leva med.

Jag har inte levt celibat hela mitt liv. Jag har också varit ett lejon på jakt som så många andra. Hittat ett byte som jag fångat och ätit på tills dess att det ruttnat. Kvar blir aset till gamarna. Har varit förtjust men när jag tänker tillbaka nu i efterhand så har jag nog aldrig varit upp över öronen kär.
I mitt liv har jag inte spelat alla kort rätt men jag har iallafall inte utsatt någon annan eller mig själv för rysk roulett. När jag insett att det inte är vad det borde vara så lägger jag korten på bordet och lämnar salen omedelbart.



Jag är tveksam till mycket som har med kärlek att göra men nedanstående vet jag:
Jag älskar dig Mamma, Jag älskar dig Pappa, Jag älskar dig Mormor, Jag älskar dig Bror, Jag älskar dig Yohanna, Jag älskar dig lille Jesper, Jag älskar er vänner, Jag älskar Piiiilen och Jag älskar Mig själv tillräckligt mycket för att leva mitt liv utan tankar på att lägga mig över rälsen, knapra piller eller sätta en kula i tinningen.

Jag klarade det!

It's a long see you guys soon.

Jag sjukskriver mig från bloggen en tid framöver i brist på åsikter.
Hörs hejhej.

Listjäveln: #2 Sex.

Wikipedia: "För människans del har sexualiteten både en biologisk funktion och en social funktion. Den är inte begränsad till ett beteende som enbart har med fortplantning att göra, utan är också intimt förknippad med nära relationer, kärlek, lust och fysiskt kontaktbehov. Därmed påverkar sexualiteten och sexuella beteenden många områden i människors liv."

Sex är viktigt för alla trotts att många påstår motsatsen. Dom ljuger. Alla behöver det, vi är byggd så.
Sedan kan vissa klara sig bättre utan sex en längre period än andra och ju längre man "klarat" sig utan det ju mindre behöver man det. Tror jag.
Dom som anser att, "nej men i ett förhållande är det inte viktigt med bra sex. Det kan funka ändå." dom har aldrig upplevt bra sex.
Sex är viktigt för alla trots att många hävdar motsatsen. Dom ljuger, alla behöver det. Vi är byggd så.
Sedan kan vissa klara sig bättre utan sex en längre period än andra (det köper jag) och ju längre man "klarar" sig utan ju mindre behöver man det. (köper jag också)
Dom som anser att, "nej men i ett förhållande är det inte viktigt med bra sex. Det kan funka ändå." dom har aldrig upplevt bra sex och dom som säger att man inte behöver sex, dom är oskuld.

Kvinna och man attrakion, det är min grej.
Vad är din?

Listjäveln: #1 Politik.

Den 4/4 2011 Skrev jag faktiskt ett inlägg om just detta. Kan informera er om att jag har inte ändrat åsikt så därför anser jag det lämpligt att hänvisa er direkt till det inlägget.
http://hamren.webblogg.se/2011/april/hoger-vanser.html#comment

Ett litet tillägg:
Till alla er som tycker att jag inte har rätt att klaga när jag saknar både intresse och engagemang för både rött och blått. Jag gör hur fan jag vill! :)

För jag tror säkert att vi alla är likadana..
Rekonstruktion:
Datorn hänger sig, internet knasar, både musen och tangentbordet börjar få slut på batteri så allt går i samma hastighet som en snigel med rullator. Då ryker det ur öronen, smäller i bordet, hårtussar flyger, det spelas skrik och panik musik för sinnesstämningens skull och den eventuella katten som bor under samma tak lämnar dårarnas paradis omgående med ljusets hastighet.
Skulle ni inte reagera ungefär i den ordningen?
Du klagar fast du saknar både kunskap och intresse.

Nu är jag klar, för idag!

RSS 2.0