Thats true!

As we grow up we learn that even the one person that wasn't supposed to let us down probably will.
You'll have your heart broken, probably more than once, and it's harder every time.
You'll break hearts too, so remember how it felt when someone broke yours.
You'll fight with your best friend and maybe even fall in love with them.
You'll blame a new love for things an old did.
You'll cry because time is passing too fast an you'll eventually lose someone close to you.

So take too many pictures, laugh too mutch, and love like you're never been hurt
because every 60 seconds you spend angry or upset is a minute of happiness you'll never get back.


image84

Klockrent!

När jag har rätt,har jag rätt men när jag har fel,
kunde jag haft rätt om felet var rätt.

image75

SOM SAGT DET, ÄR KLOCKRENT!





Högerregeln!

Var bara tvungen att visa min fina ritning på en vägkorsning i Älandsbro där det är högerregl.
Jag skulle visa min käre bror hur högerregeln fungerar och det är lite roligt att jag som övningskör förklarar det för honom. Han som haft körkkort sedan han var 18 och nu är han 25år

image73



Renovering pågår...

Håller på att renovera på övervåningen. Har haft sådan beslutsångest gällande tapeter.

Det blev denna tapeten till slut.
image72


Så blev det visst.

image71


Så är det.

Bättre att vara tyst å låta folk tro att man e dum, än att öppna käften å bevisa att dom har rätt!


Morfar.

Du försvann som en vind
tårar föll från min kind
kvar fanns ingenting utom dina minnen
Allt du lämnade kvar
var en tomhet så stor och helt total.

Spöken,finns dom?

Igår så var jag, Engman, Annie, David uppe på murberget där det sägs spöka. Det var ingenting som hände, vi såg ingenting ovanligt.
Det sägs att om man springer tre varv runt en gammal skola så ska man få piskmärken på ryggen eller så får man så fruktansvärt ont så att man inte kan gå. Det beror helt på vilket håll man springer. Jag har även för mig att det ändrar sig från gång till gång vilket håll som ger vilken "skada" fast jag mins inte riktigt

Själv älskar jag allt som har med spöken att göra.
Till sommaren ska jag och några kompisar åka till borgvattnets prästgård, Sveriges mest hemsökta spökhus. Där kristalkronor vajar, steg i trappan hörs, gråtande barn, sängarna stökas till osv.
På deras hemsida kan man läsa om olika upplevelser som turisterna och byns befolkning har varit med om.
Under fliken "Historia" på deras hemsidan kan du också hitta några berättelser.
Läsa igenom deras sida: http://hem.passagen.se/tintin2/borgvatt.htm , jag tyckte det va intressant och bra skrivet.

Har inte själv varit med och sett eller hört något spöke men jag tror på det. Tycker det är Läskigt,mysig och kul på samma gång. Det är häftigt när personer man känner sitter och berättar historier som dom själva varit med om eller någon utav deras bekanta.
I våran jaktstuga spökar det, min far har varit med om det och hört andra berättat om det.

Pappas farbror Hjalmar, som han hette. Satt en dag utanför sin stuga som ligger alldeless intill våran.
Då kommer det en gammal gumma gående med en svampkorg. Hon har huckla på huvudet och är iklädd såna kläder som dom har på emil i löneberga. Kjol, förklädde, blus och träskor. Hjalmar hejade glatt och sa något i stilen "hej på dig käring, va ä du ute å strose i då?" Hon svarade inte utan vände bara huvudet och kollade mot honom för att sedan forsätta över vallen och in i skogen igen.

image3image62

Så här ser det ut uppe på fäbovallen. Det var från den lilla röda stugan, över hela vallen,förbi den bruna stugan och in i skogen som gumman gick.

Några år efter, när vi renoverade våran stuga (den bruna) så är min far själv med om någonting....
När han satt själv en kväll i stugan och i all sin ro påtade på med öppenspisen så hör han plötsligt tre knakningar på dörren "Vem fan kan det vara" säger han för sig själv. Vänlig som han är så säger han: " ja men kom in stugvärmen du" Men ingen kommer in och han ser ingen som går förbi något utav alla fönster.(då ska jag bara lägga till att det är fönster på alla sidor utav stugan så man skulle se om någon gick förbi.)
Klockar var efter 12 på natten så han trodde garanterat att det var inbillning. Men efter att detta upprepats under samma kväll och vid ett flertal andra tillfällen så var han inte längre så säker på att det bara kunde vara en inbillning. Stugan ligger väldigt ensamt och det är inte så lätt att hitta dit. Tror knappast att det är några småungar som skulle busa där uppe.
Min far gjorde inte så stort väsen utav det, han bara bad "de" som knackade gång på gång att komma in i värmen. Men ingen kom in och hördes inte heller traska iväg.

Vi bytte sedan den dörren och den sparades för att det var ett hantverk, väldigt snyggt sådant.
Vi la den på pärkällartaket (förådet ovanför en matkällare, där vi då hade pärer eller potatis som man också säger) Två eller tre dagar senare så frös alla våra pärer och man kunde se ett lager av frost på dem. Efter många om och men så brändes till slut den dörren.

Om det hade varit så att detta inträffat på vintern hade jag varit skeptisk vid tanken att det kunde vara "spöken".
Men eftersom detta var mitt i sommaren så vet jag inte vad jag ska tro.
Detta var med än 10år sedan och det har aldrig hänt varken före eller efter.

It's just me!

Stjärntecken: VÅGEN

Utmärkande för personer födda i detta tecken är deras känsla för rättvisa och harmoni. De har stort behov av kommunikation och är mycket utåtriktade. Oftast intar de medlande, diplomatiska och sociala positioner då de eftersträvar balans, inte bara för sig själva utan också för alla andra. De avskyr all osämja och gräl.

En våg är intelligent och klartänkt, men att snabbt ta ställning är inte vågens starka sida, då han tenderar att noggrant väga både för och emot. Det viktiga för vågen är att ställningstagandet blir rätt.

Vågar har jämna temperament och är ofta charmerande och öppenhjärtiga människor. De är livsnjutare och gillar skönhet, avkoppling, mat, dryck och sällskapsliv. Ibland kan livsnjutandet dock övergå i ren lättja. De behöver ofta bli motiverade för att få någonting gjort.

Element: luft
Kvalitet
: ledande
Polaritet
: positiv
Nyckelord: Venus, balans, harmoni, diplomati, sympati, skönhet, konst, charm, lättja och metallen koppar.
Positiva karaktärsdrag: behaglig, romantisk, vänlig och diplomatisk.
Negativa karaktärsdrag: flirtig och vankelmodig.
Människokroppen: diafragma och ryggrad.

 

Planet: MARS

Mars är sedan gammalt den kompletterande motkraften till Venus. Mars uppfattas ofta som Venus make. Då Venus för människor samman så utgör Mars den separerande kraften mellan människor. Mars står också för gammalmodiga manliga värden som mod, styrka och krigiskhet. Så länge någon ger honom balans är allt väl och styrkan kan utnyttjas till framåtskridande.

Men Mars kan också ha en otrevlig sida av destruktion och personlig framgång utan hänsyn till andra. Om Mars är för stark i horoskopet så kan detta uttrycka sig i grymhet, makthunger och överdriven egoism. Det är dock viktigt att det finns en viss styrka hos Mars i horoskopet för att personen skall kunna aktivera mod och styrka att möta livets besvärligheter.

Visst är Mars en krigare, och en tapper sådan, men i vår tid krävs det ofta mer att våga slåss med pennan än med svärdet. Dagens sanna goda krigare har namn som Ghandi och Lennon. Precis som Merkurius så är Mars dock en kraft utan bedömande principer. Hur Mars agerar beror helt på det sammanhang han sätts i.

Nyckelord: kampanda, egoism, framgångshunger, mod, handlingskraft, dynamisk, järn, varg och tisdag.
Gudomar: Ares är den grekiska motsvarigheten till Mars. Fornnordiske Tyr har likheter liksom den grymme keltiske guden Teutates.
Livsperiod: människans femte ålder från 42 till 56 år.
Människokroppen
: adrenalin, röda blodkroppar, muskelvävnaden och näsan.
Yrken: militära yrken, metall- och smidesarbetare, kirurger, tandläkare, slaktare, idrottsmän, barberare och snickare.

 

Element: LUFT

Luftens element kommer numera ofta litet i skymundan, men hade förmodligen en mycket stor betydelse förr i tiden då luften ännu inte erövrats av oss människor.Luften var vägen mellan människorna och gudarna, och att kunna flyga var antagligen då en ännu större önskedröm. I äldre mytologi bor ju ofta gudarna i himlen. Ibland kan luften dessutom representera tomhet och kaos.
I många skapelseberättelser är detta det ursprungliga i universum.


Förr i tiden ansågs en mängd mindre guddomar, som representerade de olika vindarna, bo i luften. Att be noga till dessa före en sjöresa var oerhört viktigt. Att spå i vind och väder har ju dessutom alltid varit lika populärt. Av tradition så härskar luftens element över stjärntecknen Vågen, Vattumannen och Tvillingarna. Speciella luftegenskaper är att vara medlande, kommunikativ och intellektuell. Enligt antikens läkare fick luftpersonen ibland ett sangviniskt temperament.

Sulfiderna är luftens elementarande. Dessa var genomskinliga, lätta och ansågs kunna kommunicera med det gudomliga. Att som alkemist lyckas frammana en sulfid kunde således vara ett mycket eftersträvansvärt projekt.

Stjärntecken: Vågen, Vattumannen och Tvillingarna.
Nyckelord: vår, barndom, himmel, kaos, hjärta och blod.
Egenskaper: diplomati, kommunikation, intellekt och sangviniskhet.


Jag är född i DRAKENS år


Drakar representerar allt som är cykliskt och magiskt i den kinesiska mytologin. Drak-människor troddes vara exotiska och besitta magiska krafter och en stor intuitiv förståelse för de allra flesta situationer. Till skillnad mot den västerländska draken ansågs drakar av kineserna vara vänliga och hjälpsamma, även om deras intuition inte alltid leder dem rätt. Då de förlitar sig mycket på sin intuition kan de uppfattas av sin omgivning som ometodiska och ologiska.

Under ytan kan Drakar vara mycket osäkra på sin egen kapacitet och de skapar därför ofta fasader av olika slag. De klär sig ofta överdådigt vackert för att invagga sig sjäva i en sorts säkerhet. Många gånger lider de av en total brist på verklighetsuppfattning och deras ungdomliga entusiasm påverkar Drakar att ofta och gärna inleda nya bekantskaper och förhållanden. På grund av att Drakar har ett stort lager överskottsenergi stannar de aldrig upp och begrundar sin situation, utan de fortsätter allt som oftast utan eftertankar och funderingar med vad de än tar sig till. Drakar föredrar tidiga morgnar och att vakna upp till en ny dag.

Drakar är veritabla kraftpaket, fulla av liv och styrka. De är egoistiska, egocentrerade men även givande. De försöker leva sitt liv storslaget.
Drakar skapar rubriker. De förgör alla som utmanar dem. När du väl har väckt dess vrede, kommer de att förfölja dig i många år. Det är svårt för dem att dölja sina känslor, de försöker inte ens.
De behåller inga hemligheter, talar från sitt hjärta och är alltid uppriktiga. De kan vara bryska och behöver en mening med livet.
Drakar har en förstorad självbild, men de gör ofta saker väldigt bra. Ibland tenderar de att tugga i sig mer än de kan svälja. Drakar är klassiska hjärtekrossare, ofta utan att veta om det.

Enligt de kabbaliska systemet är jag siffran: NIO

Du är en riktig ledartyp som är full av energi. För att undvika onödiga missöden som lätt kan uppstå i brådskan bör du se över din planering två gånger innan du börjar med något. Du tar hand om alla och ser till att de har det bra. Ofta engagerar du dig så mycket i andra människor att du glömmer dig själv. Du måste bejaka dina egna behov av hjälp och kärlek för att kunna orka vidare.

Du kan lätt känna dig oälskad. Det kan bero på att du tycker att du tidigare blivit övergiven av en närstående. Det kan även orsakas av att du känner att du inte får något tillbaka av dem som du hjälper.

I ett förhållande har du en tendens att vara lite för energisk i början. Detta kan tyvärr skrämma bort din käraste/käresta. Tänk på att det tar lite tid att lära känna en ny människa.

Nior regeras av Mars, färgerna som passar dig bäst är olika röda toner.


Enligt kärleksnumerologin har jag karaktärstal: ÅTTA

En person med karaktärstal åtta bringar rörlighet och spänning till ett förhållande. Ibland kan dessa personer tycka att ett stabilt umgänge är för tråkigt.


Mitt livstal är: ÅTTA
Livsväg 8, den målmedvetna materialisten:
Åttor är i allmänhet starka och självständiga människor. De är beredda att kämpa hårt för att nå sina mål, så väl i arbetet som i till exempel någon sport. Åttor kan till och med bete sig hänsynslöst för att nå dit de vill.

Har du livstalet 8 är du en ambitiös person som litar mycket på din egen förmåga. Du är duktig på att planera och följer också nästan alltid din plan. Att organisera är också något som du nog kan lägga till på din meritlista. Du har en girighet som få och är inte rädd för att gå din egen väg. Att hjälpa människor är något som du gärna gör eftersom du vill att andra också ska bli så självständiga som du. Det är inte omöjligt att du är duktig i sport eftersom du antagligen även på det området sätter upp höga mål.

Arbetet tar mycket av din tid vilket medför att familj och vänner kan bli lidande av detta. Du kan ibland uppfattas som ytlig då du tycker utseendet spelar stor roll. Du blir lätt frustrerad och bör nog fråga dig själv varför.


Mitt vokaltal är siffran: SJU

Du som har vokaltal sju har ofta svårt att finna dig tillrätta i yrkeslivet. Detta beror inte alls på att du inte skulle klara av det du förutsätter dig att göra utan istället för att du har svårt att ta order och gillar faktiskt inte alls att någon säger till dig vad du skall göra. På grund av detta lämpar sig fria arbeten bäst för dig och allra helst skall det vara ett arbete där det inte är så stressigt, du gillar nämligen att vrida och vända på saker en bra stund innan du tar dig an dem.

Din analyserande personlighet gör dig lämplig i akademiska yrken där du kan gå mycket långt. Många med vokaltal sju är också naturälskare och bosätter sig därför gärna på platser där det finns möjlighet att njuta av naturen på nära håll.


********************************************************************************************

Så detta är enligt stjärnor,planeter,kineserna,astrologi och nummer JAG!
Det är några saker som stämmer men absolut inte allt. Det är bara kul när man läser något som kan direkt känner är "jag". en rolig känsla. jag tycker det rä ganska häftigt med denna typen av horoskop. jag rekomenderar verkligen att ni kollar upp era egna siffror och planeter. Det är riktigt skoj som sagt.

jag har hittat allt detta på denna sida:
www.ditthoroskop.nu



Friends!

There are things in life you're learning,
and over time you'll see,
that you will find all you need,
there's so much to understand!
Because out there somewhere it's all waiting,
if you just keep believing,


For good times and bad times
I'll be on your side forever more
That's what friends are for
I'll always be the
shoulder
you could relay and cry on.

Ni.
Vänner.
Vänner som lyssnar.
Som håller i min hand.
Som torkar mina tårar.
Känner längtan när ni är borta.
Trygghet när ni är nära.
En strimma av hopp.
En stråle av sol.
När ni andas,
andas
jag.


50-50

Det är 50% chans att man gör rätt...

image55

våga chansa!

 

RSS 2.0